
کارت به کارت هم مالیات دارد
به کدام تراکنش کارتبه کارت، مالیات تعلق می گیرد؟
همانطور که سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است، مبنای محاسبه مالیات بررسی تراکنشهای حسابهای تجاری است. به این معنی که زمانی که یک حساب از سوی سازمان امور مالیاتی تجاری تشخیص داده شود، تمامی تراکنشهای آن از جمله واریزی از طریق دستگاههای کارتخوان یا کارت به کارت نیز مبنای محاسبه مالیات خواهند بود.
نکته مهم این است که این موضوع به هیچ عنوان به این معنی نیست که از هر تراکنش کارت به کارت مالیات اخذ میشود، بلکه در مجموع سازمان امور مالیاتی همه واریزیها به حسابهای تجاری را محاسبه کرده و مالیات فروشنده را بر اساس آنها محاسبه خواهد کرد.

ساعات انتقال وجه در سامانه پایا، مانند انتقال وجه کارت به کارت، آنی و لحظهای نیست و ساعات خاصی برای پرداخت و دریافت وجه برای آن در نظر گرفته شده است. بهطور کلی باید دانست که اگر حواله مورد نظر شما در این سیستم طی روز و تا قبل از پایان ساعات کاری بانک ها صادر شود، همان روز به حساب مقصد واریز می شود، اما اگر حواله در روز تعطیل یا بعد از اتمام ساعات کاری صادر شود، اول وقت اداری روز بعد (غیرتعطیل) به حساب مقصد واریز خواهد شد.
ساعات انتقال وجه سامانه پایا چند چرخه دارد که عبارتند از:
- چرخه اول:ساعت ۳:۴۵ جهت تسویه تراکنش های شاپرکی و غیرشاپرکی
- چرخه دوم: حوالی 10:45
- چرخه سوم: حوالی 13:45
- چرخه چهارم: حوالی 18:45 (این چرخه از سال 1400 اضافه شده است.)
نکته 1: شروع چرخه انتقال وجه پایا (شاپرکی) در روزهای تعطیل رسمی حدود ساعت 13:45 است اما وجهِ منتقل شده در اولین چرخه روز بعد (غیرتعطیل) به حساب مورد نظر واریز میشود. همچنین انتقال وجه پایا در روز پنجشنبه فقط تا ساعت 13:45 دقیقه انجام می شود.
نکته 2: ساعات انتقال وجه پایا که ذکر شد تقریبی هستند و ممکن است با بخشنامه های بانک مرکزی تغییر کنند؛ برای مثال، ممکن است بانک مرکزی در روزهای پایانی سال یا روزهای تعطیلی بهعلت اوج گرفتن پاندمی کرونا یا آلودگی هوا، این ساعت ها را تغییر دهد. بنابراین نباید روی ساعت های انتقال وجه این سامانه حساب قطعی باز کنید و برای ساعت مشخصی به کسی قول واریز پول بدهید. در مواقعی که به واریز سریع و لحظهای نیاز دارید، روش کارت به کارت (شاپرک) و ساتنا گزینه های بهتری برای شما هستند.

حداکثر سقف انتقال وجه در سامانه پایا در گذشته 15 میلیون تومان بود که با ابلاغ بانک مرکزی در سال 1400 این مبلغ افزایش یافت و به 100 میلیون تومان رسید. در حال حاضر، هم بهصورت حضوری و هم آنلاین می توانید تا سقف 100 میلیون تومان از طریق سامانه پایا انتقال وجه داشه باشید.
استفاده از سامانه پایا وقتی که تعداد انتقال وجهی که دارید، زیاد است و در عین حال، مبلغ هرکدام پایین است، بسیار مفید و کار راهانداز است؛ چون علاوه بر راحتی انتقال، کارمزد نسبتا پایینی از حساب شما کسر خواهد شد. مثل اغلب دیگر خدمات بانکی، انتقال وجه در سامانه پایا هم مشمول کارمزد می شود. در بخش بعد درباره میزان این کارمزد توضیح می دهیم.

کارمزد انتقال وجه در پایا
انتقال وجه در سامانه پایا تا قبل از آذر سال 99 رایگان بود و کارمزدی نداشت؛ اما در آن سال، بانک مرکزی با صدور ابلاغیهای، برای انتقال وجه از طریق این سامانه، کارمزدی معادل یک صدم درصد مبلغ هر تراکنش تعیین کرد. البته کف این کارمزد 200 تومان و سقف کارمزد 2500 تومان است؛ یعنی اگر کارمزد انتقال وجه کمتر از 200 تومان شود، همان 200 تومان از حساب کسر می شود که البته همچنان از کارمزد انتقال وجه کارت به کارت بهصرفهتر است !و نیز اگر کارمزد عملیات انتقال، بیشتر از 2500 تومان شود، بیشتر از این مبلغ از حساب شما کسر نخواهد شد.
البته برخی از اپ های بانک ها، همچنان انتقال وجه پایا را بدون هزینه انجام میدهند. اما همه کارمزدها و کف و سقفی که برای آنها عنوان شد، مربوط به انتقال وجه شخصی در سایت ها و اپلیکیشن های بانکی است و انتقال وجه گروهی، مثل پرداخت حقوق، واریز سود سهام و… که بیش از 10 انتقال وجه در هر دستور پرداخت باشد، کارمزد آن بهازای هر تراکنش 100 تومان مشخص شده است.
اطلاعات
مستقیم از شرکت سداد تجارت الکترونیک
در نقاط مختلف فروش و همکاری
15O
بازاریاب
15
نمایندگان استانی
25O
نقاط فروش
برداشت مستقیم (بم) در سامانه پایا
در این روش انتقال وجه در سامانه پایا، مشتری به بانک خود این اختیار را می دهد مبالغ مشخصی را در زمان های تعیین شده از قبل، از حساب اشخاص دیگر در همان بانک یا بانک های دیگر، برداشت کرده و به حساب او واریز کند. البته این کار با باید از قبل مورد توافق طرفین، یعنی بدهکار و بستانکار، قرار بگیرد و هر دو در یکی از شعب بانک، قراردادی مبنی بر این توافق امضا کنند. در این قرارداد، بدهکار اجازه واریز مستقیم و بستانکار اجازه برداشت مستقیم را به بانک می دهد.
مزایای استفاده از سیستم انتقال وجه پایا
کاهش هزینه خدمات بانکی برای سازمان ها و شرکت ها
حذف هزینه های انتقال پول، مثل هزینه های تحصیل داری و …
امکان صدور حواله الکترونیک بین بانکی به تاریخ سررسید
امکان ابطال حواله بین بانکی قبل از تاریخ سررسید
کاهش استفاده از چک، ایران چک و چک بین بانکی(رمزدار) و از بین رفتن خطرات احتمالی

درگاه پرداخت اینترنتی IPG
مهندسی شده برای رشد و فروش بیشتر
کشیر ، به واسطهی قابلیت مسیردهی هوشمند، با اتصالِ همزمان به درگاههای متنوع و معتبر شاپرکی (PSP)، کاربران را به سریعترین و مطمئنترین درگاه بانکی منتقل میکند و باعث افزایش درصد تراکنشهای موفق میشود.